Et kjøkken med utsikt

Magne Nicolaisen duellerte med Hamran snekkerverksted om tittelen "Årets Sørlandsbedrift" i 2013. Noen få år etter bestilte han nytt kjøkken av motstanderen.

Vi hadde ikke sjangs

Nicolaisen og bedriften Vertech, hvor han arbeider, ble kåret til "Årets Lillesandsbedrift" i 2012. Vertech skulle så ta opp kampen mot Hamran om å bli Årets Sørlandsbedrift 2013. Det var i konkurranse med over 100 andre bedrifter på Sørlandet at Hamran snekkerverksted og Vertech plutselig havnet i en duell i sluttspillet.

Vertech skjønte raskt at med kunder i offshorebransjen, og kunder fra utlandet, ble det vanskelig mot det fantastiske engasjementet fra de indre bygder. Hamran fikk 90 % av stemmene, men begge gikk seirende ut av konkurransen.

               - Vi hadde ikke en sjangs til å vinne, forteller Magne, men vi var stolte av å komme såpass langt og over å bli nominert.

Vi lette overalt

Magne er født og oppvokst i sommerbyen Lillesand, og han er stolt av byen sin. Huset på Kokkenes trengte en fornyelse. Magne bestemte seg sammen med sin kone for å pusse opp og bygge nytt kjøkken midt i Lillesand. En idyll helt ved fjorden i Lillesand sentrum.

To av barna har allerede flyttet ut og det er en ungdom igjen i huset. Kjøkkenet og starten på dagen har fått nye og smakfulle rammer.  Kjøkkenet og starten på dagen har fått nye og smakfulle rammer.

- Vi saumfarte produsenter i inn og utland og var innom de aller fleste websider som omhandlet kjøkken. Noen venner tipset oss om Hamran, og plutselig gikk det opp for meg at det var konkurrenten fra noen år tidligere.

Magne kontaktet Trond Hamran som han husket fra duellen, og de fant raskt tonen.

Tok turen til Snartemo

Magne og kona reiste til Snartemo. En gang og to ganger. Etterhvert ble de enige om å lage den beste løsningen for kjøkkenet på Kokkenes.

Vi satt kursen mot Snartemo, og delte idéene våre i skogen i indre Agder. Vi tegnet, vi tenkte og prøvde oss fram. Jeg tror at vi visste hva vi hadde lyst på når vi dro, og vi hadde i tillegg ønsker litt utenom det vanlige. Inntrykket av Hamranfolket var fantastisk med en gang og vi fikk en veldig god mottakelse.

Magne og kona ønsket blant annet en spilevegg. En vegg med eikespiler på den ene siden av kjøkkenet.

Etterhvert kom alt i produksjon og forventningene var store når montørene inntok Kokkenes.

De monterte alt ferdig, og vi brukte mye tid på øya. Det var her matlagingen skulle foregå.

Alt av steking og koking foregår nå på øya.

En veldig god løsning

Det ble til slutt en veldig god løsning. Ventilasjonsopplegget trekker osen rett ned. Vi ønsket ikke at store vifter skulle ødelegge den fantastiske utsikten.

Kjøkkenet i hvitt og stål ble ferdigstilt i fjor høst og spileveggen samtidig. Alt ble utformet etter planen og helheten ble slik Magne og kona ønsket.

Vi har hatt en konstruktiv og fin dialog hele veien, og vi synes det er litt stas at kjøkkenet er lokalt, norsk håndverk, sier han

 

En løsningsorientert kjøkkenprodusent

Magne må fortsatt humre av at det var den innbitte konkurrenten, Hamran, fra 2013 som til slutt skulle produsere rommet som han hver dag setter umåtelig pris på.

De er løsningsorienterte og profesjonelle hele veien. De er løsningsorientert og profesjonelle hele veien. Kjøkkenet er ikke i IKEA-prisklassen, men løsningen priser seg ikke ut på noen som helst slags måte ellers. I tillegg finnes leverandøren i området hvis det skjer noe eller hvis vi trenger noe i tillegg

På Kokkeneset nytes nå morgenkaffen på en ny måte og oppstår det en ny liten drøm som vil gjøre kjøkkenet enda mer praktisk eller enda mer smakfullt, så er veien til Kvås både trivelig og kort.

Se hva vi deler i sosiale medier


Kontakt-ikon
Jeg vil vite mer om
Magne Nicolaisen