Kortreist kjøkken

Silje Heim Gysland fikk drømmejobben på Hamran. Det var derfor aldri noen tvil når familien Gysland skulle velge kjøkken. Silje har jobbet et og et halvt år på Hamran, men har lenge før hun fikk jobben, drømt om sitt eget kjøkken fra nettopp denne kjøkkenprodusenten.

Flere generasjoner

Det var derfor aldri noen tvil når familien Gysland skulle velge kjøkken. Silje har jobbet et og et halvt år på Hamran, men har lenge før hun fikk jobben, drømt om sitt eget kjøkken fra nettopp denne kjøkkenprodusenten.

I flere generasjoner har matlagingen i området foregått på unike kjøkken produsert av lokale håndverkere.

- Jeg drømte egentlig om en spesiell modell med innenforliggende fronter. Jeg har ønsket meg det i mange år og ble kjempeglad da Hamran bestemte seg for å lage modellen Timreåsen.

Silje har vokst opp i Oftebro i Lyngdal, og hjemme hos foreldrene har Hamran bestandig vært det eneste riktige valget. Det er 17 år siden foreldrene satt opp sitt hittil siste kjøkken. Kjøkkenet som Silje har vokst opp i. Hun har gode minner med Hamran, og hun legger ikke skjul på at det lokale valget var viktig for henne

Sammen med mannen Tor Vegar bygde de nytt hus på familieeiendommen hans i Hægebostad. De bygde det idylliske huset med fem minutters kjøretur til produksjonslokalene på Snartemo. Tidlig i desember flyttet de inn.

- Alt skjedde på en gang. Dagen vi hadde satt av til flytting ble gutten vår, Luka, født. Kaoset og gleden var fullkommen. Nå er vi inne, og det er nydelig å være hjemme sammen med sønnen vår i det nye huset.

Hamran + Timreåsen bjørk malt med håndtak.

Fikk drømmejobben på Hamran
Silje har utdanning innen design og håndverk fra videregående skole og en bachelor i reiselivsledelse fra universitetet. Hun har allerede hatt forskjellige jobber i flere bransjer før hun endelig ble ansatt på Hamran. Hun stortrives med oppgavene og kollegaene, og hun jobber med salg og veiledning av de mange Hamran-kundene. Her er hun med på de verdifulle samlingene, og møtene, hvor nye kjøkken blir tegnet og planlagt. Hun har lenge hatt stor interesse for interiørfaget og har bestandig vært glad i å tegne, formgi og skape noe.

- Dette er drømmejobben min. Det er det virkelig! Det å planlegge kjøkken og komme frem til en løsning som fungerer for kunden, spesielt en løsning de kanskje ikke hadde tenkt på selv en gang, er veldig gøy. Det er utrolig spennende å veilede kundene i valgene de skal ta for å få drømmekjøkkenet sitt.

Det finnes veldig mange Hamran-kjøkken i Agder. Det er landskjent at innbyggere støtter sine lokale bedrifter.

- Det er mange av oss som har vokst opp i området som ønsker et kortreist kjøkken. Jeg synes det er godt å vite at kjøkkenet mitt er fra nærområdet og at hvert enkelt kjøkken er helt unikt. Alt får et personlig og nesten kunstnerisk preg. Hos oss for eksempel skulle vi ha ekstra høye kjøkkenskap. Vi har tre meter takhøyde i første etasje, og fikk ingen begrensninger i forhold til at vi har det høyere under taket enn det som er standard. Jeg tror kanskje ikke det hadde vært mulig hos så mange andre. 
Ektemannen, Tor Vegar, er ingeniør. Ingeniøren ser for seg løsninger og konstruksjoner. I byggeprosessen koser Silje seg med det interiørmessige. Hun leser, tegner og grubler for å ta de designmessige og estetisk vakre valgene. Tor Vegar tar seg av det praktiske, og han gjør mye av arbeidet på egen hånd.

Hamran + Timreåsen bjørk malt med håndtak.

Hamran gjorde det mulig å ha ventilasjon over øya i kjøkkenet selv om takhøyden er tre meter

Tegnet kjøkkenet selv

Da det unge paret var i planleggingsfasen og tidlig i byggeprosessen, leste Silje det hun kunne finne om interiør og kjøkken. Til slutt tegnet hun familiens kjøkken selv.

- Det var en spennende, lærerik og interessant prosess som jeg ikke ville vært foruten, sier Silje. Vi ville ha ventilasjon over øya i kjøkkenet, og på Hamran ble dette etter hvert mulig. De spesialbygde en ventilator ut ifra våre ønsker. Tenk at de lager det som kundene drømmer om! Det er kanskje derfor at folk flest får et ekstra godt forhold til dette kjøkkenet. Drømmene kan bli virkelige. Det er kunden som er i førersetet og som bestemmer ved tegnebrettet.

Nå er kjøkkenet på småbruket i Hægebostad ferdig. Lille Luka skal snart krabbe rundt på det nylagte gulvet, og familien Gysland har fått kjøkkenet de drømte om. Et kortreist kjøkken med et personlig preg og med unike løsninger.

- Vi har fått levert all innredning til huset fra Hamran. Innredning til begge badene, grovinngang, vaskerom, skafferi, bokhylle, tv-benk og garderobe til soverommet. Alt dette er på plass allerede. Det er kort vei fra idéene til virkeligheten på Hamran, og vi vet at det holder i generasjoner, avslutter hun.

Hamran + Timreåsen bjørk malt med håndtak.

All innredning til huset er levert av Hamran

Det er kort vei fra idéene til virkeligheten på Hamran
Detaljer gir et nydelig helhetsinntrykk.
GJestebad med helstøpt vask.
Godt gjennomtenkt hverdagsinngang.
Hovedbad med marmormønstret silesstone.

Se hva vi deler i sosiale medier


Kontakt-ikon
Jeg vil vite mer om
Kortreist kjøkken