Glenn Brun Henriksen

Kjøkkenet - den viktigste arenaen i huset

På Eiganes, midt i Stavanger, har familien Henriksen funnet drømmehuset i Nedre Trofégate. En forfallen villa fra 1918 på 281 kvm2 ble totalrenovert på noen få måneder, og hele prosessen ble fulgt tett av oppussingslystne seere da Stavanger Aftenblad lagde tv-serie av det. Kjøkkenet ble levert av Hamran.

Som en fødsel

Familien Henriksen består av Glenn, Silje og fire aktive gutter. Silje jobber i barnevernet, og har bestandig vært opptatt av design og interiør. Glenn er en aktiv og energisk mann i eiendomsbransjen, og han er i tillegg musiker.

            - Jeg er med på å ferdigstille to nye prosjekter i disse dager, men som familie er vi ikke på flyttefot. Vi stortrives allerede i huset på Eiganes, sier han.

Som familie har de pusset opp, og bodd i to hus tidligere. Glenn forteller at han og Silje utfyller hverandre i en krevende jobb som det er å totalrenovere et hus. Glenn forteller at han og Silje utfyller hverandre i den krevende jobben som det er å totalrenovere et hus. I en av episodene av "Prosjekt Drømmehus", som ligger tilgjengelig på Stavanger Aftenblads nettside, sammenligner Glenn oppussingen med en fødsel.

               - Ja, det blir litt som en fødsel. Hvis kvinnen husket hvor vondt det var første gang, hadde hun kanskje ikke født unge nummer to. Men etter hvert husker hun bare det som var kjekt med det, sier han med glimt i øyet.

 

 

Han er særdeles fornøyd med huset på Eiganes. Familien flyttet inn i januar 2015.

               - Nå er vi i den fasen der alt er kjekt, sier han.

Oppussingsprosjektet har vært omfattende. Alt måtte omgjøres og rehabiliteres, og alle mulige håndverkere og arkitekter har bidratt. Familien har i hele oppussingsperioden fulgt magefølelsen, brukt erfaringen og vært på jakt etter de beste løsningene. En stor hage som tilhører huset var et stort prosjekt i seg selv.

Reiste til Snartemo

Glenn er en aktiv mann. Han setter i sving mange mennesker og vil ha ting unnagjort. Øverst på lista over alt som han og Silje skulle kjøpe inn til huset var kjøkkenet. Kjøkkenet ble bestilt på Hamran i Vest-Agder.

-        Jeg fikk et tips fra en god venn, og med gode interiørtips i sekken reiste vi til Hamran. Dette møtet med Trond og resten av folkene på bedriften i Snartemo ble viktig for oss. Vi så etter et unikt kjøkken.

På Snartemo fikk de god tid til å finne de gode løsningene, se på valg av materialer og farger. Trond Hamran fortalte om trender, håndverk og muligheter. Han fortalte om økt bruk av treverk og mer bruk av farger. Glenn legger ut om flere grunner til at Snartemo var spennende.

               - Vi ville ha et kortreist kjøkken. Et kjøkken som kunne kle oss som familie med flere gutter og mye aktivitet. Det måtte fungere og være funksjonelt, og det tekniske måtte være godt integrert og fungere optimalt.

Glenn og Silje falt først for en kjøkkenløsning som var produsert av avkapp i Alm. Etter flere runder kom interiørarkitekt Kjersti Hermez inn i bildet, og kjøkkenplanene ble endret. Det ble en dramatisk vending, som Glenn og Silje nå er storfornøyd med.

 

- Der det skulle ha vært vaskerom og grovkjøkken ble det spisekrok. Bestillingen til Hamran ble endret og de snudde seg rundt og produserte et helt annet kjøkken. Alt ble levert på tida og det fungerer perfekt. Nå har denne kroken blitt en viktig samlingsplass for familien.

Silje og Glenn valgte til slutt et mer tradisjonelt kjøkken. Dette ble malt i de samme fargene som veggene, for å få til en roligere og smakfull løsning og delvis for å fremheve eikegulvet.

               - Nå møter alle til felles frokost i helgene, og plutselig en ettermiddag var vi 14 mennesker som lagde mat på en gang. Det er koselig og veldig sosialt, sier han.

Kjøkkenet - den viktigste arenaen i huset.

Glenn er klar på at interiøret er Silje sitt ansvar. Nå som kjøkkenet er på plass, ser de det lune og fine resultatet de ønsket seg. Kjøkkenet er blitt til et viktig sted der de sammen skaper et hjem. Her nyter familien måltider uten å bruke gjestestua, og her kan barna gjøre leksene sine.

               - Ja, med fire aktive gutter i huset er kjøkkenet kanskje den viktigste arenaen, avslutter han.

Se hva vi deler i sosiale medier