Overraskelsen på Snartemo

For noen år siden ble Linda og Frode Gabrielsen invitert med på en tur til Hamran og Snartemo. Her ble de overrasket og imponert. Nå nyter de livet med sitt nye Hamran-kjøkken på Viste i Randaberg utenfor Stavanger

Overraskelsen

Ja, det var overraskende og imponerendemed store show-room og «italiensk» design midt i skogen, forteller han.

Familien Gabrielsen bodde på Endrestø, ikke langt fra Stavanger, i 30 år. Det var her barna vokste opp. De to sønnene deres flyttet til Sandefjord og Bergen, og for et år siden flyttet Frode og Linda inn i ny enebolig på Viste.

Verken Linda eller jeg hadde glemt kjøkkenprodusenten i Vest-Agder. Vi tok kontakt med Trond Hamran igjen og møtte ham på boligmessa i Stavanger. Her drøftet vi hvordan dette kunne gjøres. Jeg gikk hjem og tegnet kjøkkenet, og mens jeg tegnet bestemte vi oss for å fjerne det ene soverommet og gjøre kjøkkenet større, sier Frode.

Kreativ leder i Arkidea

Frode er kreativ leder og medeier i firmaet Arkidea.Firmaet designer og produserer interiørløsninger for næringslivet.

Nå er vi 10 ansatte her, og vi leverer interiørløsninger til hele landet, sier han.

Arkidea startet med å produsere messestander i 1996, men har gått mer og mer over til å designe interiør og levere totalløsninger. Med kunder over hele landet har Frode sett mange løsninger og han er imponert over det "Hamranfolket" får til.  Med kunder over hele landet har Frode sett mange løsninger og han er imponert over det «Hamran-folket» har fått til.

Linda deler interessen for interiør med sin mann, og de prøver å finne gode løsninger sammen.

Vi gikk for et stort kjøkken

Selv om paret flyttet inn i et mindre hus enn tidligere var de begge bevisst på at det var viktig med god plass på kjøkkenet.

Vi skjønte raskt at det var viktig med en kjøkkenløsning som var tilpasset omgivelsene for å utnytte rommet maksimalt. Vi bestemte oss for en stor øy der matlagingen skulle foregå. Videre ble det en klassisk høy bakvegg med hvitevarer. Det ble et stort kjøkken i et ikke altfor stort hus. Både benkeplater og hvitevarer ble bestilt via Hamran.

Veggen fra kjøkkenet inn mot stua ble åpnet opp for å få en luftigere løsning. Montører fra Hamran så helheten i prosjektet og fant de beste løsningene.

Vi er veldig fornøyd med håndverket. Alt er av beste kvalitet og det er utført med nennsom hånd.

Det har blitt et større kjøkken enn det som var på hustegningene, og kjøkkenet har blitt kjernen i huset.

Vi har utnyttet en nisje på den ene veggen, og vi har laget en hylle i trappa. Hylla er i samme materialer som på kjøkkenet, noe som skaper et helhetsinntrykk som vi liker veldig godt.

Alt er av beste kvalitet og det er utført med nennsom hånd.

Gode måltider og viktige avgjørelser

Kjøkkenet hos familien Gabrielsen er utgangspunktet, og det naturlige møtepunktet i hjemmet.

Ja, vi har et ovalt kjøkkenbord som blir en slags forlengelse av kjøkkenet, hvor vi nyter livet og det er her vi har gode samtaler når venner og familie stikker innom, sier Frode.

Alt begynte med en overraskelse på Snartemo som skapte kjøkkenet til familien Gabrielsen på Viste.

Vi har hatt en god dialog hele veien, de følger opp det de lover og jeg har fått mange gode råd om helheten på veien videre, sier Frode.

Han avslutter med å fortelle at den gamle høvelbenken fra Hamran blir brukt hver dag i produksjonen av materialprøver og modeller til Arkidea`s kunder.

Se hva vi deler i sosiale medier