Kjøkkenet er hjertet i huset vårt

Sjøen og himmelen fyller de store vinduene. Utsikten nytes fra kjøkkenbordet, og de naturlige ingrediensene og nyansene skaper levende kunstverk. Denne formiddagen slår bølgene mot steinbrygga, men det er få minutter fra en liten storm til stillheten favner hele fjorden.

Hjem til Mandal

På Skjebstad i Mandal har Sindre Velle og Annette Larsen bygd det de kaller drømmehuset. Beliggenheten er eventyrlig, og huset som ble kjøpt i 2011 kunne garantert vært i de fleste sine drømmer. Huset med et boareal på 420 kvm er designet, tegnet og bygd med praktiske og gjennomtenkte løsninger. Det er utsmykket i en estetisk vakker og designet ramme.

- Vi bodde noen år i Oslo, men begge visste at vi ville tilbake til Mandal. Vi ville ha hus og hytte på en gang og under samme tak. Heldigvis fant vi dette. Det har tatt sin tid, men nå er vi her, sier hun. 

Hamran + Sletthei mdf malt med håndtak.

Designe.

Overflater i hvitt, glattmatt og mørkt samtidig gir liv i kjøkkenet.

- Det er ingenting som kan måle seg med dette. Bordet er fra Hamran.

Annette er tanntekniker av yrke og driver Mandal Tannteknikk noen steinkast inn på land. Mannen Sindre driver sitt eget revisjonsfirma. I 2010 satt de kursen hjemover fra Oslo.

- Vi fikk tre barn på tre år. Det forandret livet. Annette smiler. - Det er hektiske dager, men vi har organisert hverdagen ganske godt.

Kaffemaskinen piper, og smaken av den nytrukne kaffen står i stil med de smakfulle omgivelsene. Rundt kjøkkenbordet har det allerede vært mange hyggelige stunder. Annette banker i kjøkkenbordet:

- Det er ingenting som kan måle seg med dette. Bordet er fra Hamran. Her på kjøkkenet fikk vi det akkurat som vi ville. Vi hadde tegnet det på forhånd og hadde klare tanker om hvordan vi ønsket å ha det. Det var spennende, og jeg abonnerte en stund på fem interiørblader på en gang. Det var nesten så jeg fikk en overdose av dem, ler hun.

Kjøkkenøy i senter plassert ved kjøkkenbordet fra Hamran

Fantastisk oppfølging

Selve romløsningen til kjøkkenet var satt på forhånd. Det er høyt under taket og en spisestue hadde Sindre og Annette planlagt i rommet ved siden av, enda litt tettere på utsikten.

Spisestuen ligger nesten i sjøkanten, og den har god plass til et lite selskap. Langbordet gjør det hele magisk og intimt. Et verk av Håkon Bleken henger på den ene veggen og med blåfargenyansene fra havet som strømmer inn vinduene, er rammene de beste for et måltid i ren nytelse..

Annette forteller at Hamran har gitt henne trygghet og oppfølging av aller beste klasse.

- Jeg ringte først til Hamran, men tok etter hvert turen opp til Snartemo og ble sittende fire timer på det første møtet. Det var en helt fantastisk oppfølging i tiden som kom, og til jul i 2013 stod kjøkkenet ferdig.

Hamran + Sletthei mdf malt med håndtak. Inspirasjon. Funksjonelt kjøkken med tidløs stil.

To oppvaskmaskiner gjør det enklere både til hverdag og fest

- Jeg valgte både hvitt, glattmatt og mørkt samtidig for å få litt liv i kjøkkenet. Jeg kunne ikke bare ha hvitt.

Annette reiser seg for å vise de forskjellige løsningene. Hun viser detaljene. Et kjøleskap designet inn i innredningen med 90 cm bredde. Det gir følelsen av å åpne døren til et kjølerom. Det er god plass og oversiktlig i hyllene. Øya midt i rommet preger kjøkkenet. Hun viser detaljene i øya med kjøleskuffer til frokostpålegg og to oppvaskmaskiner som gjør det enklere både til hverdag og fest. 

Kaffemaskinen, stekeovnen og en kombinert steke- og dampovn er sirlig integrert i de store, hvite flatene fra Hamran, og skjenken ved siden av øya har hun designet selv. Her har hun ting som ikke brukes hver dag. Tre av Ferdinand Finne sine malerier pryder veggene over skjenken og gjør kjøkkenet enda mer fargerikt og vakkert.

- Jeg valgte både hvitt, glattmatt og mørkt samtidig for å få litt liv i kjøkkenet. Jeg kunne ikke bare ha hvitt, sier hun.

Hun fullroser oppfølgingen fra Hamran og formidler at Hamran har fulgt opp også etter at kjøkkenet var ferdig. Det skal også sies at to baderomsinnredninger etter ønsket mål er lagd på Hamran.

Hamran + Sletthei mdf malt med håndtak.

Kjøkkenet er boligens hjerte

Her vi tilbringer mest tid

- Kjøkkenet er uten tvil det rommet der vi som familie tilbringer mest tid. Et hjerte i huset vårt.

På kjøkkenet foregår det mer enn matlaging. Barna tegner og leker, og når barna blir eldre, skal lekser gjøres mens middagen ferdigstilles.

- Kjøkkenet er uten tvil det rommet der vi som familie tilbringer mest tid. Et hjerte i huset vårt, sier hun.

Når vinterstormene pisker på vinduene, tenner hun opp i peisen. En peis som brenner og lyser for hele etasjen. Ilden skinner ut mot kjøkkenet, stuen, entreen og skaper hygge helt ut i spisestuen.

Etter et år med Hamrans kjøkken har hun bare hyggelige tilbakemeldinger. Hun uttrykker tilfredshet når hun tar siste slurk av kaffen og formidler i ett og alt at hun har skapt det hjertet i huset som hele familien trengte.

- Vi er kjempefornøyd og har bare gode erfaringer med dette kjøkkenet, avslutter hun

På kjøkkenet foregår det mer enn matlaging. Barna tegner og leker, og når barna blir eldre, skal lekser gjøres mens middagen ferdigstilles.
Flotte detaljer i fin harmoni mellom tre og malte overflater.

Se hva vi deler i sosiale medier


Kontakt-ikon
Jeg vil vite mer om
Kjøkkenet er hjertet i huset vårt