"Hands on" på kjøkken

- Jeg har sett mange kjøkken, men ikke noe som er i nærheten av dette. Craig Watson, grillkongen fra Oklahoma, sparer ikke på superlativene når han beskriver resultatet etter møte med Hamran. Han møtte kjøkkenprodusenten fra Snartemo i Vest-Agder for to år siden og har nå Hamran kjøkken privat og i sine kurslokaler i Stavanger.

Trommis i bandet Mods

Craig vokste opp i Oklahoma. Hans bror flyttet til Trondheim i 1978, og i 1980 var tiden inne for å besøke studenten på NTH. Trommisen og matelskeren fra Oklahoma ble raskt betatt av Norge. Craig bosatte seg i Stavanger, ble trommis i det velrenommerte bandet Mods, med blant andre Morten Abel, og fant kvinnen i sitt liv. I 1983 engasjerte han seg i matbransjen og fra 1986 ble det mindre musikk og mer mat.

 

            - Musikk og mat er to av livets ingredienser som jeg ikke kan leve foruten. Begge dele er topp underholdning og jeg er sikker på at jeg har tatt med meg erfaringene fra musikkbransjen når jeg hver dag formidler kokkekunsten.

 

Åtte bøker

Grillkongen Craig har gitt ut åtte bøker om matlaging. Den siste boken har overskriften pizza. 400 sider med oppskrifter og opplevelser for at mennesker skal få nye, gode matopplevelser. Han driver en utstrakt kursvirksomhet i Stavanger og tar ofte med seg sin kunnskap ut i resten av landet. I tillegg er han produktutvikler for Rema 1000,  og han lever store deler av sitt liv på kjøkkenet.

 

            - Det var en enkel overgang fra musikkbransjen til matbransjen. Alt handler om å engasjere og å underholde mennesker. Det er det jeg liker aller best,  sier han.

           

 

Craig Watson

Møtte Hamran

Han tok kontakt med Hamran for to år siden fordi han hadde noen kjøkkendrømmer som han ikke fikk realisert noe annet sted. Hamran og Craig fikk raskt en god dialog,  og sammen smakte de seg fram til løsninger på drømmene han alltid hadde hatt. Han forteller at alt ble mer smakfullt, mer renslig og praktisk på en gang. Dialogen mellom Hamran og Craig utviklet et resultat som ingen av dem så når samarbeidet begynte.

  - Et kjøkken skal vise noe av dem som bor i huset.

Jeg visste hva jeg ville, men ikke hvordan jeg kunne realisere det.  Jeg besøkte Hamran. Det er vakkert der. Veldig vakkert, og det krydrer hele prosessen når jeg ser hvordan kjøkkenet blir skapt. Alt vokser på en måte ut av det vakre landskapet. Jeg tror naturen gjør dem i stand til å lage noe som er unikt for den enkelte. Myggen og knotten kunne jeg klart meg foruten, smiler han.

 

 

 

Hamran + Sletthei mdf malt og eik lakkert.

Pizza fra boken Verdens Beste Pizza

"Hands on"

Han har nettopp vært i dialog med Hamran om en ny hylle over den ene benken. Behov dukker opp etter at alt er ferdig og kjøkkenet blir benyttet.

            - De er "hands on" og nettopp dette er noe av det viktigste for meg. Det er ikke alltid lett å se hvordan et kjøkken vil fungere, og nye behov vil dukke opp når kjøkkenet blir tatt i bruk.

 

De har forskjellig kompetanse, Grillkongen Craig og Hamran, men dialogen forener forskjellig kompetanse mot det samme målet. Som to ulike ingredienser som skaper en smak som opphøyer dem begge.

 

            - Hele livet mitt er nå på kjøkkenet. Jeg vil ikke ha det som alle andre har eller løsninger som er beskrevet i all verdens blader. Jeg ville ha et praktisk kjøkken, noe unikt, noe som bare er mitt . Beina på kjøkkenbenkene mine hadde Hamran aldri lagd før. Etter en god samtale ble alt nøyaktig som jeg hadde drømt om.

Hamran + Sletthei mdf malt og eik lakkert.

Oklahoma og Stavanger

Når Craig og kona ikke jobber med mat så har de mulighet til å reise. Da går mat og ferie hånd i hånd. Han setter pris på at han har mulighet til dette, og han trenger noen ganger en liten pause fra kjøkkenet. Oppveksten har satt smak og preg på alt han nå tilbyr sine gjester.  Craig opplever at han kan nyte det beste av to verdener og formidler at han har det som plomma i egget.

 

            - Jeg har to hjem. Ett i Oklahoma og ett i Norge. Hvert år reiser jeg hjem til Oklahoma i 3-4 mnd hvor jeg vokste opp.  Dette smaksetter alt jeg nå tilbyr mine gjester.  Grill, amerikansk, pizza og mexicansk. Rettene, duftene og opplevelsene preger alt jeg gjør.

 

Kjøkkengleden

Craig har fått kjøkkenløsningene han alltid har ønsket seg. Her skal han holde kurs, og her skal nye oppskrifter utvikles. På Hamrankjøkkenet vil han også lage sine egne retter. Han uttrykker en tilfredshet som kommer spont

-Jeg kunne aldri ha reist til et stort senter, lett etter parkering og blitt henvist alene til en maskin for å finne ut hva jeg vil ha. Hamrankjøkkenet er som menneskene jeg har møtt på Hamran. De er "hands on" og opptatt av dialog.  Gleden over Hamran kjøkkenet kan jeg ikke få uttrykt godt nok.

Industipreget kjøkken i hjertet av hjemmet.
Hamran + Sletthei mdf malt og eik lakkert.

Se hva vi deler i sosiale medier


Kontakt-ikon
Jeg vil vite mer om
Craig Watson