Akkurat slik vi drømte om

Etter nesten to år i Brasil startet Arnstein og Keity Hosaas jakten på drømmehuset hjemme i Norge. Syv år etter kjøpte paret tomt og bygde huset på Røyneberg. Nå lokker kjøkkenet fra Hamran store og små til daglig familiehygge.

- Akkurat nå sitter Keity og ordner en kjole på yngstedatteren som skal i bursdag. Deretter skal vi lage litt mat. Fra vi kommer hjem til ungene legger seg er vi på kjøkkenet, forteller en konsentrert Keity mens hun kler på den yngste datteren Maria. Barnelatter og ivrige løpesteg høres i bakgrunnen.

Det er kjøkkenet fra Hamran som er selve hjertet i den stilige eneboligen utenfor Stavanger. Kjøkkenet bringer familien sammen i hverdagen og skaper mange minneverdige stunder. Når familie og venner kommer innom er det naturlig at kjøkkenet tas i bruk, det er alltids noe som skal ordnes og da ender det ofte opp med at kjøkkenet blir begivenhetenes sentrum.

De hygger seg i de travle ukedagene også. Arnstein og Keity tar seg tid til å skape gode øyeblikk med sine døtre. Når familien kommer hjem lager de ofte et lett måltid sammen, deretter hjelpes barna med å velge riktig klesskift før det bærer ut på barnebursdager eller fritidsaktiviteter.

 

Fra eksotisk til idyll

For å få et avbrekk fra kulde og regn i Trondheim valgte Arnstein å ta et år av studiet i utlandet. Det er nå tolv år siden han møtte opp på universitetet i São Paulo, der han etter hvert møtte sitt livs kjærlighet, Keity, som i dag er hans kone. Etter å ha vært samboere i Brasil fant de ut at de skulle bo en liten stund i Norge.

I dag har ekteparet barna Maria på seks år og Anita som har fylt ni. Familien på fire har bodd på tre ulike plasser i Stavanger før de valgte å bosette seg på Røyneberg utenfor Stavanger. Arnstein er sivilingeniør i oljeservice-selskapet Subsea 7, og han er oppvokst på Bokn, en sjarmerende øy-kommune i Rogaland.

Keity jobber som regnskap og personalansvarlig i IT-selskapet Boost Al i Stavanger. Til slutt fant familien drømmetomta, som ligger i et landlig område i Sola kommune, med utsikt mot Hafrsfjorden, vakre fjell og med deilige solforhold.

-Huset er tegnet av den lokale arkitekten Tommie Wilhelmsen og befinner seg i et nytt byggefelt hvor alle husene har en moderne stil. Vi bor på nedsiden av et lite fjell og har utsikt mot sjøen. Selv om det er landlig, ser selve gata veldig urban ut, sier Keity fornøyd.

Det rolige livet på landet er annerledes på Røyneberg sammenliknet med et eksotisk og livlig land som Brasil:
-Røyneberg er fin plass, som ligger i nærhet til byen. Vi klarer oss med kun en bil siden det er korte avstander, og barna har skole og aktiviteter såpass nærme at familielogistikken blir enkel. São Paulo er kjent for den enorme trafikken, og det er vanlig at folk har to timers kjøretur til og fra arbeidet. Det å kunne komme seg på jobb uten bil er helt magisk, forklarer Arnstein.

 

Kjøkkenet samler familien

Når du entrer den lekre eneboligen til familien Hosaas kan du se at kjøkkenet er fremtredende i huset. Midt i det moderne kjøkkenet står en stor, robust kjøkkenøy i eik. Den gir et majestetisk inntrykk med hint av eksklusivitet, og det er her slekt og venner naturlig samler seg når de kommer på besøk. Den hvite sitte-benken fra Hamran binder kjøkkenet sammen med resten av rommet.                                                                           

Hver lørdag morgen samles familien Hosaas med pyjamasen på rundt kjøkkenbordet. Det dufter rykende fersk Brasiliansk kaffe og nybakt brød i hele rommet. De kan sitte i flere timer å nyte den deilige frokosten. Kunsten er den vakre naturen gjennom kjøkkenvinduet. Etter hvert hender det at ungene får besøk og da velger de gjerne å leke på sitte-benken slik at de kan være sammen med de voksne som gjerne bruker veldig lang tid på morgen kaffen. Når familien på fire skal hygge seg litt ekstra sammen sitter de gjerne på kjøkkenet og spiller brettspill. Men Arnstein og Keity synes også det er stas å samle gode venner til et velsmakende måltid.

Kjøkkenet er boligens hjerte

- Vi merker at sofaen i stua er blitt mindre brukt enn der vi bodde tidligere på grunn av den gjennomgående sitte-benken. Den er bygd på Hamran, er elleve meter lang og kanskje det mest brukte møbelet i hele huset. Jeg liker også godt å sitte der for å lese og slappe av mens mannen min lager mat. Det er en god bruksbenk og i tillegg så har vi med denne benken en hel masse lagringsplass i stua, det er nemlig 10 store skuffer i denne benken, sier Keity.

Hun forteller videre at det er mange som sier det må være herlig å ha så mye lagringsplass i huset, og hun har fortsatt ikke brukt opp all plassen. Ektemannen bryter inn og forteller:

-Det er veldig gøy å se at benken blir så multifunksjonell, den er med på å gjøre kjøkkenet er en sammenhengende del av oppholdsrommet vårt. Matseremonien er en mer integrert del av hverdagen nå enn tidligere. Vi bruker mer tid på kjøkkenet og lager mer mat sammen. Det er behagelig å oppholde seg der. Det er også spennende når vi har barn på besøk. De finner seg fort til rette på sitte-benken når de skal leke. De følger nysgjerrig med og hjelper noen ganger til med matlagingen, forteller han med en hyggelig tone.

 

Flotte detaljer i fin harmoni mellom tre og malte overflater.

Eksklusiv drøm ble oppfylt

Etter å ha forelsket seg i kjøkkendesignet til Hamran under en boligmesse i 2012, fant ekteparet ut at de ikke kunne ha noe annet enn et stilfullt Hamran-kjøkken med smarte løsninger.

For Hosaas-familien ble kjøkkenet veldig viktig, og sammen med arkitekten og interiørarkitekten fra Hamran fikk de tilpasset både form og materialer slik at hele huset fremstår som en sammenhengende idé, der kjøkkenet er fullstendig integrert. Paret kjøpte kjøkkendesignet Tingbø et halvt år før eneboligen i Røyneberg var ferdigbygd. De hadde jevnlig kontakt med Hamran på Snartemo i to år, for å få til det optimale kjøkkenet.

Drømmene de hadde forestilt seg ble innfridd da boligen stod ferdig. Og det er èn detalj Keity og Arnstein er spesielt fornøyd med.

- Samspillet mellom kjøkkenøya og kjøkkenveggen, med nisjen av eik flankert av hvitt. Den er kanskje Hamran i et nøtteskall. Enkel samtidig som den er spennende og funksjonelt. Hamran klarte å visualisere mulighetene i bruken av det fremtidige kjøkkenet slik at design ikke gikk på bekostning av funksjonalitet, sier Arnstein.

Arnstein og Keity var kjempe fornøyd da kjøkkenet endelig stod ferdig.
- Tålmodigheten og den gode servicen Hamran har gitt oss, er helt spesiell. Vi brukte mye tid på å få det slik vi ønsket, understreker hun. Kjøkkenet ble akkurat slik vi drømte om. Hadde vi bygd alt på nytt, hadde vi nok gjort akkurat det samme, avslutter hun og bryter ut i latter.

 

Se hva vi deler i sosiale medier


Kontakt-ikon
Jeg vil vite mer om
Akkurat slik vi drømte om